IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Бързо, лесно, вкусно – Как да си направим майонеза с великденски яйца

24 април 2025 08 30

Домашна майонеза за по-малко от 10 минути

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Великден мина, хапнахме си обилно всички вкусни неща на празничната трапеза – яйца, топли козунаци, зелена салата и агнешко. След почивните дни се връщаме към ежедневието.

Вкъщи обаче са останали много яйца и се чудим какво да ги правим.

Предлагаме ви лесна рецепта, с която да оползотворите великденските яйца.

За по-малко от 10 минути ще имате вкусна майонеза, която да добавите към всяко ястие, независимо дали за основно ястие за обяд или вечеря, или към филийката на закуска.

Използването на сварени цели яйца вместо само жълтък прави рецептата за домашна майонеза практически безпроблемна и много лесна. 

Освен това, при сварените яйца няма от какво да се притеснявате, тъй като при пресните изискването е да са достатъчно пресни, за да правите майонеза с тях.

Домашна майонеза за по-малко от 10 минути

Ако никога не сте опитвали домашна майонеза, ще останете изненадани – тя е изключително кремообразна и много по-ароматна от всички, които можете да купите в магазина.

Домашната майонеза издържа около две седмици в хладилника. Можете да я използвате за сандвичи, да я добавите в картофена салата или пък към салата с морски дарове. За стилно предястие можете да си оставите няколко белтъка, които да разрежете на две половини и да напълните с домашната майонеза. Изглежда красиво и определено е вкусно!

Вариантите са много, изборът е само ваш!

Необходими продукти

5 сварени яйца

50 мл зехтин (можете да го замените с олио от гроздови семки за още по-лек вкус)

25-50 г мека горчица

50 мл вода

25 мл ябълков оцет

чесън

сол на вкус

Сложете всички съставки в блендера и след по-малко от 2 минути имате домашна майонеза с лек кремообразен вкус.

При сервиране на соса можете да полеете с капчица зехтин, малко лимон и да поръсите с тиквени семки. Изкушаващо, нали?

Bon appétit!

За още вкусни и интересни рецепти последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор на статията:
Донка Найденова

КоментариКоментари