Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо.
Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния.
Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники.
В няколко поредни уикенди ви представяме рецепти на шеф Владимир Ангелов.
АГНЕШКИ БУРГЕР (1 порция)
Време за приготвяне - 15 минути
Необходими продукти
180 г агнешко месо
30 г свежа салата
10 г червен лук
1 яйце
20 г фета сирене
20 г домати
15 г дзадзики сос
царевичен гръцки хляб
Начин на приготвяне:
Фино смляното агнешко месо се овкусява с букет от подправки, който съдържа кимион, канела, кориандър, черен и червен пипер, магданоз, мента, червен лук и сол. Запечете на плоча месото до степен medium rare. След това го поставете върху предварително запечения царевичен хляб, който е намазан с дздзики сос.
Подредете едно върху друго свежата салата, розовия домат, агнешкото кюфте, фета сиренето, червения лук на кръгчета и яйцето. Поднася се с хрупкави пържени картофи.