IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лиъм Пейн от One Direction загина на 31 години след падане от балкон на хотел

17 октомври 2024 13 20

Британският певец е бил на почивка в Аржентина

Снимка: БГНЕС

Лиъм Пейн от One Direction почина едва на 31 години след падане от балкон на хотел в Аржентина. Трагедията с британския певец е станала на 16 октомври, след като е паднал от балкона на хотел в Буенос Айрес, потвърждават от полицията. 

В момента тече разследване за установяване на обстоятелствата около смъртта на Пейн, съобщиха от местната полиция пред People като добавиха, че ще бъде извършена аутопсия.

Снимка

В изявление на ръководителя на спешната медицинска помощ в Буенос Айрес Алберто Кресченти се казва, че Пейн е паднал във вътрешния двор на хотела.

Екип на спешна помощ е пристигнал на място, но е констатирал смъртта на мъжа, който по-късно е бил идентифициран като Пейн. Това е станало около 17:11 ч. местно време, каза Кресенти, като добави, че нараняванията, които е получил музикантът, са били толкова тежки, че „не е имало възможност за реанимация“.

Пейн има 7-годишен син Беър Грей от бившата си половинка – певицата от Girls Aloud Черил Коул. Британският певец стартира музикалната си кариера в X-Factor през 2010 г., след като съдиите го обединяват с колегите му Хари Стайлс, Зейн Малик, Найл Хоран и Луис Томлинсън, за да създадат One Direction. Въпреки че групата не спечели шоуто, тя все пак се превърна в една от най-известните момчешки групи в историята.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liam Payne (@liampayne)

 

Поп-рок групата издаде четири изключително успешни студийни албума и си спечели огромна световна фенска маса – с Пейн в съавторство с хитове като Midnight Memories, No Control, Steal My Girl и Night Changes – преди членът Малик да напусне групата през 2015 г.

След издаването на последния им албум Made in the A.M. без Малик, през 2016 г. One Direction обявиха, че групата ще излезе в неопределена почивка, а всеки от останалите членове – Пейн, Стайлс, Хоран и Томлинсън – започна съответната си солова кариера.

Пейн стартира кариерата си като солов певец и рапър през 2017 г. с хитовото парче Strip That Down с участието на Куаво, което има над 1 милиард стрийминга в Spotify. През 2018 г. той издава първото си солово EP – First Time, а през следващата година – първия си и единствен студиен албум – LP1.

В личния си живот възпитаникът на One Direction се срещаше със съдийката от X Factor Коул – преди това от момичешката група Girls Aloud – от края на 2015 г., а през 2017 г. посреща сина си Беър. След като обявиха раздялата си през юли 2018 г., двамата продължиха да отглеждат съвместно Беър.

Преди това Пейн сподели пред People, че „винаги е искал да бъде млад баща“, но това не е било лесно. По време на по-късно интервю през декември 2020 г. той разкри още повече за това как е трябвало „да се научи“ да бъде родител с течение на времето.

„Синът ми се роди, докато бях млад. Мислиш си, че това ще е нещо вълшебно, че един ден ще израснеш в човека, който трябва да бъдеш“, каза тогава певецът пред People. „Но ми отне много време, за да намеря почва под краката си. Реших, че таткото се грижи за всички, това е, което прави, така че моето нещо беше да готвя“.

Две години по-късно след раздялата си с Черил певецът на „Strip That Down“ се сгоди за модела Мая Хенри през 2020 г., преди двойката да отмени годежа си през следващата година. По-късно те възобновиха връзката си и се сгодиха за втори път, преди в крайна сметка да се разделят отново през май 2022 г.

Пейн се среща и с Кейт Касиди, с която е забелязан за първи път през октомври 2022 г.

По време на кариерата си певецът открито разказваше и за зависимостта си от алкохола, която според него е била подтикната от суперзвездния му статут с One Direction.

„Трудно е, когато имаш нивото на слава, което имахме в групата“, каза той пред Men's Health Australia през 2019 г. „Има много хора, които имат проблеми с психичното здраве и не получават необходимата им помощ, и мисля, че това е известен проблем в нашата индустрия“, продължава той.

„Това е същото, което се случва на всички, което се случва още от 70-те години на миналия век. Знаеш какви са капаните и ако имаш достатъчно късмет като мен да успееш да се измъкнеш от този сценарий и да се върнеш към усещането за нормалност, тогава знаеш, че е малко по-различно.“

Борбата на звездата с алкохола обаче продължава и през юли 2023 г. той разкрива, че е трезвен от шест месеца и е прекарал почти 100 дни в рехабилитационно заведение. „Просто някак си се чувствам, че съм се захванал повече за живота и всичко, което ми се изплъзваше, просто се чувствам, че се справям повече с него“, каза Пейн във видеоклип в YouTube, озаглавен I'm Back...

„Всъщност просто имах нужда да отделя малко време за себе си, защото някак си се превърнах в човек, когото вече не разпознавах“, продължава той. „И съм сигурен, че и вие не сте го направили. Бях в лоша форма до този момент и бях наистина щастлив, че един вид сложих точка на живота и работата“.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари