Случвало ли ви се е внезапно да ви връхлети нечуван глад за нещо сладичко? Обикновено в тези моменти през главата започват да препускат мисли за комбинация между шоколад и сметана в много, много големи количества.
И точно тогава осъзнавате, че не разполагате с нищо, което да нахрани не само вас, но и сетивата ви.
Това са миговете, в които лесните и бързи рецепти идват на помощ.
Шоколадовият кейк обикновено отнема известно време за приготвяне, но не и с тази лесна рецепта, предлагаща точната доза за едно хапване.
Представяме ви всички стъпки за шоколадов кейк в чаша, който се явява истинско спасение в миговете, в които единственото, което искаме, е един десерт.
Времето на приготвяне е три минути, а количеството може да ви бъде достатъчно за две порции.
Ще ви бъдат необходими:
3 супени лъжици брашно
3 супени лъжици захар
3 супени лъжици какао на прах
¼ чаена лъжичка бакпулвер
Щипка сол
3 супени лъжици пълномаслено прясно мляко
3 супени лъжици растително масло
Няколко капки екстракт от ванилия
3 супени лъжици парченца от шоколад
Начин на приготвяне:
За да приготвите шоколадовия кейк ще ви бъде необходима чаша, която можете да използвате без притеснение в микровълновата. Поставете в чашата трите супени лъжици брашно.
Добавете захарта, какаото на прах, бакпулвера и солта.
Разбъркайте с вилица, за да се смесят добре съставките.
Добавете прясното мляко, маслото и ванилията, като отново разбъркате добре. Постарайте се да няма бучки и да получите равномерна смес.
По желание можете да добавите шоколадовите парченца, като е желателно те да бъдат добре натрошени.
Използвайте хартия, с която да оберете полепналата по вътрешната част на чашата смес. Поставете в микровълновата за 90 секунди и след това оставете да изстине за около 1-2 минути.
Можете да сервирате със сметана и поръсени шоколадови стърготини или дори ванилов сладолед.
Коментари