IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият филм на Джордж Клуни и Брад Пит за 200 милиона долара се оказва фиаско

3 септември 2024 10 40

Кинокритиците критикуват лентата "Вълци" като „объркана, глупава и недовършена“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Новият филм на приятелите - холивудски звезди Джордж Клуни и Брад Пит беше направен на пух и прах от критиците, които го определиха като „объркан“,  "глупав", "недовършен" и „непоносима комедия“.

"Вълци", филмът на Apple TV+, който имаше рекорден бюджет от 200 милиона долара, трябваше да дебютира по кината на 20 септември, но ще излезе само на стрийминг. Лентата проследява дваматата колеги от "Бандата на Оушън" докато те са принудени неохотно да работят заедно като ченгета, за да „поправят“ проблем, който възниква, когато престъпница се събужда с мъртъв 20-годишен, с когото е имала връзка за една нощ.

Но критиците казват, че филмът е напът да се провали, като някои от тях го заклеймиха като „глупав студентски филм, който прилича на ранните филми на Гай Ричи“.

Кинокритикът Роби Колин от The Telegraph нарече филма „объркан“, като написа: „Джордж Клуни наскоро се оплака, че Куентин Тарантино не го смята за филмова звезда. Ако прави повече филми като този, Клуни скоро ще докаже, че Тарантино е прав."

Колин пише, че проблемите с филма, който дебютира във Венеция в неделя вечерта, "възникват рано и често". Той и другите критици казват, че режисьорът Джон Уотс изглежда е заложил на звездния статут на Клуни и Пит, за да го направи касов хит, с неясен сюжет и „неуспешен сценарий с малко хумор“.

Бари Левит от Daily Beast твърди, че всички шеги се въртят около идеята, че нито един герой не иска да работи с другия. „Шофирането заедно с Клуни и Пит във "Вълци" улавя цялото вълнуващо забавление на вашите деца, които викат „Стигнахме ли вече?“, пише Левит.

Понякога изглежда, че сценарият може да напредне и да предложи повече вникване в героите, казва Колин, посочвайки сцени, в които ставите на Клуни пукат и Пит стене, докато се навежда, и двамата посягат към очилата си за четене.

„Това е основа за потенциално сладък сюжет за стареенето, но той така и не се материализира“, пише критикът.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carolyn Dunn (@csdunn75)

Филмът на Брад и Джордж за Apple TV+ имаше рекорден бюджет за стрийминг филм. В крайна сметка някои критици стигнаха до заключението, че "Вълци" страда от същите проблеми като другите подобни проекти, а именно „приятен за гледане филм, но лесно забравим във времето - това, за което са създадени стрийминг услугите“.

Колин е малко по-суров, като пише, че филмът принадлежи към „много модерно и депресиращо кино: схемата за създаване на платформа за стрийминг, в която известни имена се поставят в леки екшън комедии, за да внесат блясък от плът и кръв в дигиталния бранд."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quién (@quiencom)

Въпреки мнението на критиците Брад и Джордж се постараха да рекламират качествено своя общ филм, в рамките на филмовия фестивал във Венеция. И двамата доведоха половинките си, като Пит даже направи дебют на червения килим с гаджето си от две години - Инес де Рамон. Съпругата на Клуни - Амал пък внесе най-много холивудски блясък на премиерата на лентата, макар да е адвокат по професия.

За още новини от света на киното и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

КоментариКоментари

анонимен ( преди 2 седмици )
Чакам другия му филм от тази година - The Department с Майкъл Фасбендер. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар